Borelie

Dobrý den moc vás prosím o radu už sem važně v koncích a nevim čemu mám věřit od 10.prosince jsem začal mít problemy zvýšená teplota 37-38,vše začalo bolestí pravého varlete poté bolest v krku a bolest obou varlat,přidali se bolesti nohou pocit slabosti malatnosti,rozmlžené vidění mžitky před očima pískání v uších,nemožnost soutředit,bolest v zádech hlavy,byl jsem vyšetřen podle doktorů opravdu na vše co šlo a jediné co bylo zjištěno hraničně pozitivní borelie v krvi,udělali mi lumbálni punkci řekli mi že tam žádný zánět není a svedli to na psychiku,dostal jsem seropram 2 kapky denně od 7.1.... stav se zlepšil jen minimalně ovšem už sem schopen vstát rano jsem však extremně unavený a většina potíží přetrvává nesoutředěnost, nechut, bolest leveho varlete a levé nohy pískání v uších mušky před očima celkově divný pocit slabosti a občasné palení prstů na nohou, na levé noze byl červý flíček ale byl malí a podle všeho nebyl pro borelii typický,obvodní lekařka která je velmi milá a vstřícná mi zdlila že se jedná o syndrom vyhoření čemuž se nebráním,jsem zedník a už tak měsíc před nemocí jsem cítil že není něco v pořádku byl jsem unavený hodně jsem se potil na zadech a nemohl jsem unest to co předtím ovšem je mi 20 let prý se muže jedna i o trauma,moc vás prosím o radu zrovna ted když vám piši tak mě dnes po delší procházce po menší rozepři s matkou protože je to ted těžké když člověk přestane najednou normalně fungovat extremně bolí leva noha i při chuzi mě bolelo pod kolenem,proto vás moc prosím kam jse mužu obratit,třeba i přimo na vás četl jsem že jse dají udělat nějáké přesnější testy a že bych nebyl první kdo borelii dostal a svedli to na psychiku,velice děkuji za připadnou radu přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, borreliosa skutečně může způsobit celou řadu postižení. Píšete, že Vám dělali lumbální punkci, pokud byl mok vyšetřen na borrelie, zvláště pokud bylo provedeno vyšetření PCR, lze borreliosu jako příčinu Vašich potíží vyloučit. nepíšete, jaké jste měl provedeno vyšetření mozku, pokud magnetickou rezonancí a bylo tam vše v pořádku, je třeba hledat vysvětlení Vašich potíží jinde než v postižení mozku. Tedy vyloučit celkovou příčinu - zánět v širším slova smyslu ? - píšete, že vše začalo teplotou a bolestí varlat. Urologické vyšetření je v pořádku? Pokud budou skutečně vyloučeny všechny možné somatické příčiny, je i psychogenní příčina možná. A pak bych to řešila nejen léky, ale i psychoterapií.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Podobné příznaky | Od: Radek | 4.4.2017 20:20
Dobrý den, když jsem četl Váš
popis příznaků, jako bych se viděl
já sám. Já sám již s tímto
problémem bojuji více jak rok. V
jednu chvíli jsem dokonce
nemohl na nohu šlápnout. Dále
se neustále stěhují bolesti
kloubů. Co týden to změna. Můj
doktor si myslel, že si už
vymýšlím. Nakonec jsem ho
donutil udělat kompletní vyšetření
krve a zjistilly se Chlamidie
pneumonie. Dostal jsem na týden
antibiotika a to byl pro mne rajský
týden, kdy se mi ulevilo. Bohužel
cca 10 dní po ukončení léčby
jsem skoro v té samé situaci.
Sice můžu nějak fungovat, ale
střídavě se bolesti objevují pořád.
Že by byla léčba nedostatečná?
Bohužel jsem lékaře nedonutil
abychom léčbu zopakovali na
dobu alespoň 3 týdnů. Nevím
kam mám zajít. Jak jste dopadl
po roce Vy?
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: