Borelie

Můj tříletý syn měl před čtyřmi dny klíště. Klíště jsme po vyndání zasílali na kliniku do Brna k analýze. Dnes přišly výsledky a byla potvrzena borelie u klíštěte, bylo nám doporučeno přeléčení antibiotiky. Lékařka nám předepsala Augmentin, ale pouze na 5 dní. Je taková délka léčby dostačující? Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud jste léčbu ATB nezačali,doporučila bych vám nedávat je a vyčkat.Obecně není léčba odborníky doporučována na základě tohoto vyšetření,nejsou-li klinické známky onemocnění.Z infikovaného klíštěte se člověk s velkou pravděpděpodobností boreliozou nenakazí,je-li klíště odstraněno včasně,t.j.do 24 hod.
U klíšťového zánětu mozku se žádné preventivní opatření udělat nedá.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: