Borelie

Dobrý den, pokud jsem měla diagnostikovanou boreliozu před osmi lety, byla přeléčena antibiotiky, a následně po odběrech krve už tam nebyla, je možné se nedoléčila úplně? Poznalo by se to nyní po osmi letech z krve? Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den- problematika reakce organismu na kontakt s boreliemi není zrovna jednoduchá. Lékařská diagnosa se opírá především o klinický stav pacienta, laboratorní nálezy jsou pomocnými metodami. Testy jsou rozdílné- nejméně přínosné jsou ty, které ukazují pouhé hladiny protilátek, zpravidla je v případě volby biochemického vyšetření nutné testovat přítomnost samotného vyvolavatele.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: