Borelioza

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Chlapečkovi (3 roky,13 kg) se objevil v oblasti pupku červený zduřelý flek o průměru asi 8cm, přímo v pupíku byl viděn malinký vpich či vkus... Paní doktorka to vyhodnotila jako boreliozu a nasadila Augmentin Duo, co 12 hodin 4ml. Máme to užívat alespoň 10-12 dní. Na žádnou další kontrolu chodit nemusíme. Je tato léčba dostačující? Na internetu jsem se dočetla, že léčba by měla trvat až 4 týdny. Prosím, poraďte zda to máme řešit s pediatrem a poprosit o další dávku ATB... nejsme přitom zastánci ATB, ale z boreliozy máme strach... Děkujeme za pochopení a Váš názor. Pěkný den. Šárka B.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byla stanovena diagnosa akutní boreliozy, je léčba správná, délka 2 týdnů je dostačující zhruba si u 80% pacientů, u zbylých pak nemoc přechází do dalších stádií. Proto je podle amerických lékařů doporučované léčbu prodloužit minimálně na 4 až 6 týdnů a snížit tak pravděpodobnost přechodu do dalších stádií. Důležité je užívání kvalitních probiotik 2 dávky denně, při dodržení pravidla jednu hodinu před ATB nebo dvě hodiny po ATB.

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x