Borelióza

Mám hypothyreozu a boreliózu, cítím se velmi velmi unavená, jak to mám řešit? Medikaci dodržuji. Na štítnici beru Letrox 100, na borelii mi bylo jednorázově předepsáno antibiotikum Doxicyklin (tuším),20 dnů léčby .Je to všechno, co lékařská věda dokáže? Opravdu ráda bych se té únavy zbavila. A nemohu se zbavit dojmu, že Doxicyklin byl na borelii prostě slabota. K lékařce jsem šla půl roku od kousnutí klíštětem (ale v životě jsem byla pokousána klíštětem vícekrát, avšak bez typických fleků a únavy). Děkuji.

Odpověď odborníka:

Únava je velmi nespecifický příznak, ten bohužel na dálku nevyřeším, protože neznám podrobně Váš zdravotní stav. Problémem může být to, že borelióza se začala řešit po půl roce, což je příliš pozdě, to se již dávnou můžou rozvíjet komplikace. Doxycyklin je na boreliózu standartní lék, není to žádná "slabota". Při komplikacích bych doporučoval konzultovat lékaře infekční ambulance. i od Únava může pocházet i od špatně kompenzované štítné žlázy.

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: