Borelioza

Dobrý den, mám boreliózu ,užívám antibiotika a chci se zeptat jestli je nebo není nutné po ukončení jít znovu na odběry a jestli bych se mohla nechat až teď proti borelioze naočkovat. Moje známá už ji měla 3x. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o potřebě kontrolních vyšetření po léčbě antibiotiky Vás bude informovat Váš ošetřující lékař. Očkování proti borelióze bohužel není možné. Možné je očkování proti klíšťové encefalitidě, která je také přenášena klíšťaty, nicméně očkování je vhodné až v situaci, kdy budete zdráva. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: