Borelioza

Dobrý den. Zajímal by mne Váš názor na tento flek. Mám ho na vnitřní straně stehna. Velikost cca 50 Kč mince. Vnitřek vypadá jako vstřebaná modřina,okraj zarudlý. Cca 2 dny po nálezu. Klíštěte či bodnuti hmyzem si nejsem vědom,ale je možné,že uprostřed je vidět drobný vpich. Je možné,že v dnešních dnech jde jen o zapaření,ale mám strach i z případné boreliozy. Děkuji za odpověď Moucha

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle Vašeho obrázku by se mohlo jednat o boreliozu, projevy bývají většinou větší než 5 cm, nesvědí a nijak nebolí. Pokud máte nějaké zvíře, tak by se také mohlo jednat o tzv Tineu neboli plísňové onemocnění. Navštivte brzy lékaře, který Vás vyšetří, nejlépe kožního specialistu. Zatím můžete zakoupit Canesten nebo Imazl krém a dávejte 2 denně. Při bolerlioze by ložisko nemizelo. Odběry krve bývají pozitivní na protilátky až za delší dobu, nejčastěji za 3-4 týdny od bodnutí, jé důležité vyšetření lékařem, který stanoví diagnozu. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: