Borelióza

Dobrý den. Po přečtení zodpovězených dotazů se musím na něco zeptat. Asi před 9 lety jsem prodělal boreliosu, zjištěnou až po půlroce od výskytu příznaků (první příznak nebyla skvrna, chřipka, únava apod. typické, ale ztráta citlivosti nohy, obrna licního nervu, mravenčení končetin a poruchy čití v kůži př. břicha). Provedena lumbální punkce, ale borelioza nepotvrzena, z krve ano. Léčena antibiotiky do žíly, 14 dní hospitalizace. Před měsícem jsem měl klíště (odstraněno záhy po přisátí) a hned do týdne jsem měl příznaky (brnění ruky, zesláblá ruka a noha a porucha čití kůže na břiše). Můžou se mi tyto příznaky vyskytovat třeba jen při oslabené imunitě, protože mám trvalé "poškození nervů" po borelioze? Asi 5x za těch 9let se mi podobné příznaky objevily, neřešil jsem to, teď jsem to dal do souvislosti s klíštětem. Šel jsem hned k Dr., nasadil ATB Doxybene 100mg (2balení 2xdenně, 3. balení 1xdenně).

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michale! Co se léků týče, jako Váš lékař bych nepostupoval jinak. Je možné, že Vaše obtíže souvisí s trvalým nervovým poškozením po borelioze, ale vyloučit nelze ani opakovanou infekci. Přimlouvám se za Vaše pečlivé sledování na infekční klinice.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: