Borelioza

Dobrý den, prosím o radu. před měsícem mě začala bolet bederní páteř, následně v podbřišku. Vyšetření na gynekologii bez nálezu, za týden náhle v noci bušení srdce, pocit na omdlení. V minulosti jsem nic podobného neměla. Lékař mě poslal na interní+ další vyšetření-vše bez nálezu, jen zvýšené crp- pro jistotu nasadil atb, pár dní po dobrání něco jako jako chřipka s bolestmi kloubů atd- další atb, po dobrání se zeptal jestli jsem neměla klíště-měla před 6 měsíci. Test vyšel negativní. Nemohlo mít předchozí užívání atb vliv na výsledek testu? Po vysazení atb se totiž vrátila bolest v kříži, kloubů i závratě, na interním zjištěno výrazné kolísáni tlaku.

Odpověď odborníka:

Ne, užívání antibiotik na boreliové testy vliv nemá. Pokud jsou protilátky proti boreliím negativní, jedná se o jinou příčinu obtíží. Bude nutné další vyšetření k objasnění příčiny obtíží. Prosím, domluvte se s praktickým lékařem na dalším postupu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x