Borelióza

Dobrý den,byla mi zjištěna borelióza. Zaléčena 12 tablet Azitro. Poté udělána kontrola. Hodnoty šly dolů z 1,9 na 1,7. Dle slov praktika jsem zaléčená. Pozitivita,ale přetrvává, (0,0-0,9 jsou hodnoty normálu) potíže také. Co byste poradili ? Léčit se dál nebo doufat,že po čase se vše zlepší ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Štepánko. Dle mých informací není azitromycin metoda volby, jedná se o alternativní terapii, pokud není možná léčba standardními antibiotiky. Léčebný protokol azitromycinem by dle mého názoru měl být podstatně delší k účinné eradikaci borrelií. Doporučuji konsultaci na vyšším pracoviši klinické mikrobiologie (krajská nebo fakultní nem). Borelie je u řady lidí bezpříznakové onemocnění se silnou tendencí k samovolnému vyléčení. U jiných lidí dělá potíže a může se i přes intenzivní léčbu vracet.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: