Borelioza

Je možný přenos boreliozy pohlavnim stykem? Již delší dobu řeším problem a nyní jsem se dozvěděla od bývalého přítele, že ji měl v době kdy jsme spolu byli. Výsledky na boreliozu byly pozitivni jen na protilatky, no nicméně by příznaky i seděly. Je to prosím možné a je k něčemu nasadit antibiotika i když jsou testy pozitivní jen na protilatky?

Odpověď odborníka:

Andy, ano, Borelioza je pohlavně přenosná choroba a tedy dá se přenést pohlavním stykem, co se týče protilátek, existují tzv. protilátky akutní imunitní odpovědi, tzv IgM a protilátky chronické, pamětové,, tzv IGG. Bohužel interpretace výsledků těchto protilátek konkr. u Lymské Boreliozy není snadná a proto máte.li přáznaky Boreliozy, např. Erytema migrans, je jistě na místě zahájit léčbu. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: