Borelioza

Dobry den, pred 2ma mesiacmi som mala kliesta a potom priznaky boreliozy. Neskor mi bola odobrana krv a boli zistene protilatky typu G aj M. Pani doktorka mi nasadila Doxybene 100 na 5 dni (1 tabletku rano a 1 vecer), potom Doxybene 200 (1 tabletku vecer)na 10 dni a nakoniec este 1 balenie 200 na dalsich 10 dni. Dokopy je to teda 25 dni. Nie je to prilis vela? Vsade citam ze 200 by sa malo brat len prve 3 dni a potom uz len 100 na den. Momentalne mam 23. den a pred sebou este posledne 2 tabletky. Myslite ze by vadilo keby ich uz nedouzivam? Alebo aspon jednu poslednu zajtra. Dakujem velmi pekne za nazor

Odpověď odborníka:

Dobrý den, testy na boreliozu se provádí 6-8 týdnů po kousnutí klíštětem. Pokud je léčba nasazena, trvá 3 -5 týdnů, Délka léčba se odvíjí od velké spousty faktorů - labor výsledky, potíže, věk, atd. S pozdravem Dr. Roman Špaček, BCL clinic Luhačovice

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: