Borelioza

Na začátku roku 2016 mi krevní test potvrdil boreliózu. Poslední klíště jsem ale měla v létě 2015. Brala jsem atb, po nichž krevní test stále ukazoval boreliózu, po dalších atb také. V obou případech to byla atb Azitromycin 3x500 mg 1-0-0. Praktický lékař mi je předepsal znova. Už se mi je ale nechce brát, když nepomáhají. Příznaky jsem nikdy žádné neměla, cítím se zdravá, žiju zdravě. Test jsem si nechávala dělat jen preventivně, protože klíšťat jsem ve vzdálenější minulosti měla mnoho. Co o tom soudíte? Mám pokračovat v braní atb, když mi nic není? Výsledky mého testu byly tyto: 30249 Borrelia s.l. IgG 280,0 pozitivní 30250 Borrelia s.l. IgM 1,129 pozitivní 34047 Borrelia blot - Lum (provedeno) 30501 Borrel. IgG OspC - 30502 Borrel. IgG p100 +- 30503 Borrel. IgG p18 - 30504 Borrel. IgG p39 + 30505 Borrel. IgG p41 ++ 30506 Borrel. IgG p58 + 30507 Borrel. IgG VLsE +++ 30508 Hodnocení Borrelia pozitivní 12514 Borrel. IgM OspA - 30510 Borrel. IgM OspCPBi ++ 30511 Borrel. IgM OspCPKo ++ 30512 Borrel. IgM p100 - 30513 Borrel. IgM p18 - 30514 Borrel. IgM p39 - 30515 Borrel. IgM p41 ++ 30516 Borrel. IgM VLsE +- 30517 Hodnocení Borrelia pozitivní 30277 Komentář LumBORW probíhající infekce A ještě poslední dotaz: mohlo by toto všechno mít vliv na otěhotnění a těhotenství? Předem moc děkuji za odpověď. P.

Odpověď odborníka:

Dle mého názoru, pokud se cítíte dobře, nemá cenu opakovaně testy dělat a trápit Vás antibiotiky.
Protilátky na boreliozu vznikají často velmi opožděně a bohužel se na základě jejich hladiny nedá říci, jaká je aktivita onemocnění.
Dále mohou i reagovat na základě i jiného onemocnění.
S těhotenstvím bych nicméně raději počkala.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: