Borelioza

Rada bych Vas pozadala o radu. Pred par dny jsem dostala diagnozu, ze mam pozitivni test na boreliozu - ze mam "aktivni" immuni bunky, ktere potvrzuji pritomnost infekce. Omlouvam se za neprestnost ve vyjadrovani, neumim to presne oznacit. Pred testem jsem mela 10dni antibiotika. Objedna jsem se na dalsi krevni test za mesic, ale tapu, zda se mam nejak specificky chovat, jist, atd. Rada bych pomohla telu se s infekci vyporadat, kdyz ted antibiotika neberu. Jsem aktivni sportovec a vim, ze pohyb mam delat jen velice rekreacne. Ale mohu byt na slunci? Mohu chodit na lehke vylety?Pomohli by jste mi prosim s tim, jak se chovat, abych se infekce zbavila. Trochu me boli svaly, po prochazce to prechazi

Odpověď odborníka:

Úplně zcela jsem nepochopila, jestli jste byla na boreliózu přeléčena?
Pokud ano, tak žádná speciální režimová opatření stran infekce nejsou, ale pochopitelně, pokud budete žít zdravým životním stylem, budete z toho jen profitovat.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: