Borelioza

7.7. jsem našla na sobě klíště, za 10dní se mi udělal červený flek, bez bledého středu, ale bylo to rudé. Flek byl malý a zvětšoval se jakoby do šířky. Šla jsem k lékaři, dostala ATB Doxyhexal 200mg, 1tb denně. Mám za sebou 20tb a dalších 20tb mě čeká. Příznaky boreliozy žádné jiné nemám, kromě té skvrny. Mám klidový režim, žádné sportování. Byla jsem zvyklá víkendově jezdit na kole cca60km v horách. Raději odpočívám, aby tělo mělo sílu bojovat s eventuální nákazou. Na krev jdu za 5dní, bude to 6 týdnů od kousnutí klíštětem. Ráda bych se zeptala, zda musím jízdu na kole úplně omezit, jako doposud, nebo jezdit na kole můžu? Samozřejmě že ne náročné trasy, ale aspoň se projet. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Kateřina V

Odpověď odborníka:

Se sportovní aktivitou vyčkejte alespoň do dobrání ATB.
Nenáročné procházky můžete, ale vyhýbejte se sluníčku.
S pozravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: