Borelioza

Dobrý den, je mi 25 let a před dvěma měsíci jsem se dozvěděla, že jsem v minulosti prodělala boreliozu. V současné době ji nemám. Lékař mě přeléčil antibiotiky, které jsem dobrala před týdnem.Cítím se dobře, ale poslední dobou cítím mírné brnění rukou a nohou a někdy mám pocit slabosti. Může to mít souvislost s prodělanou boreliozou nebo se jedná o něco jiného? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, brnění a slabost by sice mohlo patřit k pozdním stadiím lymeské borreliózy, není to však ani pravděpodobné, ani běžné. Závažné pozdní komplikace po prodělané borrelióze se vyskytují především po nákaze určitým typem borrelie, který se u nás vyskytuje dosti vzácně. Po přeléčení antibiotiky by mělo být všechno v pořádku. Pokud by se však Vaše potíže zhoršovaly, nechte se znovu vyšetřit (v případě obtíží s brněním končetin můžete navštívit odborníka - neurologa) a nezapomeňte lékaři sdělit, že jste borreliózu prodělala.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x