Borelioza

Před 5a1/2 rokem mi byl diagnostikován no Hodginův lymfon. Prošla jsem chemoterapií s kladným výsledkem. Avšak před léčbou mi lékařka telefonovala, že mi oznamuje, že jsem prodělala boreliozu. Ptala jsem se co s tím, ale zůstala jsem bez odpovědi. Dále se o tomto faktu již nikdy nikdo nezmínil, byť jsem chodila v rámci chemotrapie každý měsíc na rozbory krve. Poslední 4 roky chodím na krev 2x za rok. Prosím, je možné, že stávající potíže, tj. bolest bederní páteře, kyčlí, kolen a věčné vyrážky jsou důsledkem zmíněné boreliozy? Prosím o radu co mám dělat? Moc děkuji za odpověď. H. Hindová

Odpověď odborníka:

Vaše obtíže jsou nespecifické a mohou mít různé příčiny.
Nejspíše jste před 5a1/2 rokem měla nález prodělalné infekce - tj. vytvořila jste protilátky a nejednalo se tedy o akutní infekci. Pokud chcete mít jistotu, jak to je nyní, je třeba odebrat protilátky proti borelii, domluvte se tedy se svým praktickým lékařem.
S pozdravem
MUDr. Gabriela Rybářová

MUDr. Gabriela Rybářová
MUDr. Gabriela Rybářová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance Dobřany - RYSTRA INTERNA s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: