Borelioza

Z vyšetření LP mi byla zjištěna neuroborelioza. Po přeléčení inj. Atb terapií nasazen Cetryaxon 21 dávek.Po 11té infuzi jsem léčbu přerušila,měla jsem rozpíchané ruce a nedalo se to vydržetJelikož jsem si nemohla dovolit být nezaměstnaná,docházela jsem denně ambulatně na infuze. Po přerušení mi byla nasazená tabletová léčba.Protože jsou hodnoty v krvi IgG a IgM stále pozitivní,ráda bych znala Váš názor a to zda je nutné podstoupit vzhledem k pozitivním výsledkům znovu LP, kterou bych po mých zkušenostech tentokrát podstupovala už znovu velice nerada a zda existují ještě jiné léčebné možnosti.Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Bohužel standardně léčba neuroboreliozy trvá 2-3 týdny. Podávají se cefalosporiny 3.generace intravenózně. Navrhnutý postup léčby byl tedy správný. Jiné léčebné možnosti, bohužel neexistují. Opakování protilátek po léčbě nemá úplně přínos. Protilátky lze prokázat v séru řadu let po nákaze, jejich přetrvávání neznamená selhání léčby ani pokračování infekce a není důvodem k opakování léčby. Lumbální punkci bych konzultovala s lékařem, v jehož jste péči. Řídila bych se klinickým obrazem, tím, jak se cítíte a zda Vaše obtíže ustoupily.
S pozdravem dr. Šimjáková

MUDr. Renata Šimjáková
MUDr. Renata Šimjáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: