Borelioza

Dobrý den. Asi před týdnem jsem byla infikována nějakým hmyzem a v místě štípnutí se mi vytvořila charakteristická skvrna typická pro nákazu boreliózou. Lékařem mi byla předepsána antibiotika (Duomox 1000 mg 2× denně po dobu 2 týdnů). Chtěla bych se zeptat, zda je tato doba 14ti dnů braní uvedených antibiotik dostačující, neboť podle mě dostupných informací je vhodné podávání antibiotik alespoň 4- 6 týdnů, aby se předešlo možným komplikacím. Chci mít jistotu, že nebudu mít žádné další následky. Zdravím a děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Krásný den.Boreliové nákazy a jejich sledování,léčení,kontrolování-to vše představuje docela složitou kapitolu.Antibiotická léčba je smysluplná jen za určitých okolností,je-li ve hře reálná přítomnost živých mikroorganismů,což v učitém stadiu imunitní reakce organismu odpadá.Nechci Vás zatěžovat informacemi,které Vám neposlouží..Moc a moc Vás prosím,důvěřujte postupům svých ošetřujících lékařů..máte-li o čemkoliv pochybnosti,je "férové"hovořit o nich právě s nimi...Naopak-ze strany lékaře je nekolegiální figurovat jako jakýsi "supervizor".Všichni lékaři příslušné odbornosti jsou v zásadě rovnocenně vzděláváni v rámci postgraduálního studia.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: