Borelioza

Dobrý den. Už půl roku se mi ustavičně točí hlava a cítím se slabě, často mi není dobře. Před čtyřmi měsíci mi ještě začaly potíže se srdcem (rychlý tep a arytmie). Podstoupila jsem veškerá možná vyšetření včetně MR mozku, lumbální punkce a elektofyziologického vyšetření srdce. Všechny výsledky negativní. Jediný pozitivní výsledek (který jsem mimochodem dostala až před třemi dny) jsou protilátky proti borelii v krvi. Zhruba před třemi lety jsem byla nakažena a přeléčena antibiotiky, kontrolní odběr po dobrání mi ale udělán nebyl. Myslíte, že je možné, že protilátky jsou důkazem o borelioze, nebo že pouze poukazují na přítomnost infekce v minulosti? A pokud by šlo opravdu o boreliozu, je možné, že všechny mé zdravotní problémy mohou být z tohoto důvodu? Nikdy potom jsem už žádné klíště neměla. Moc předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Krásný den.Moc ráda bych skutečně odpověděla na Vaše dotazy,ale uvedené skutečnosti to vylučují.S protilátkovou odpovědí na kontakt organismu s boreliemi to není právě jednoduché.Taky proto je důležité,aby vyšetření indikoval lékař,který s výsledky dokáže pracovat,tedy modifikovat léčebný postup.Nemohu tedy jinak,než Vás odkázat na Vašeho ošetřujícího lékaře.Vaše dotazy jsou velmi inteligentní,každý lékař rád pracuje s přemýšlivým pacientem..Neostýchejte se,prosím.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: