Borelióza

Dobrý den, za pár dní bude synovi 12.let. Měří cca 140 cm a važí necelych 40kg. Na levé ruce má ohranišené místo s bílým prostředkem. Měl tam klíště. Včera mu ošetrující lékař napsal Deoxymykoin 1 x po 12 hod. Velikost zarudnutí lékař změřil 5 x 5 cm. Na jak dlouho doubu mají být předepsány antibiotika? Může být syn po dobrání ( za 14.dní) očkován proti obrně? Sestřička nám říkala, že hned po dobrání antibiotik syna naočkuji. Nebylo by lepší počkat s očkováním až po odběru krve?? Krev synovi brána nebyla. Můžete mi, prosím poradit? Syn už Boleriózu prokázanou v krvi měl asi v 4-5.letech. Děkuji. S pozdravem Pavla

Odpověď odborníka:

Správný postup je nabrat krev a nasadit ATB (nečekat na výsledek) - doba léčby by měla být 3 týdny. Po skončení léčby krev zkontrolovat a porovnat s prvním náběrem. teprve dle vývoje hladin protilátek lze zjistit, jestli byla terapie úspěšná. Pokud protilátky poklesnou, pak teprve doporučuji očkovat.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: