Borelioza?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda tyto příznaky mohou vést předběžně k diagnoze boreliozy. Rok trvající bolesti ramen, zad, ztuhlost po ránu, přidala se 3 x onemocnění moč. měchýře, gyn.potíže(neovuluji, neopravildel.ms,bolesti prsů,všechna vyšetření v pořádku), dále bolesti ucha, chrapot a chronické pokašlávání. Za posl. půl roku jsme měla již 6xATB, nyní lékaře napadlo si všechno dát do souvistí a odebral mi krev na boreliozu. Ihned mi nasadil ATB Deoxymykoin, beru je 2 dny a pocituju výrazné zhoršení, jsem velmi unavená, klouby bolí strašně, bolí mě za krkem, apod..Myslíte, že při této léčbě může dočasně ke zhoršení příznaků dojít? A směřují tyto mé potíže k borelioze nebo jinému onemocnění? Četla jsem, že neléčená borelioza může vyvolat autoimun. onemocnění ( před dvěma lety v těhotenství mi zjistili sníženou funkci št. žlázy a cukrovku ). Jsem už opravdu zoufalá, je mi jen 31 let a mám problémy vstát ráno z postele. Děkuji, S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příznaky u boreliozy jsou různorodé a nelze tuto diagnosu vyloučit. I když močové a gnekologické obítže byh na infekci borielií nesváděla. Samozřejmě by se měla vyloučit i jiná onemocnění, včetně autoimunitních. Doporučovala bych proto imunologické i alergologikcé vyšetření. Pokud po užívání antibitoiak se projevy zhoršují, konzultovala bych projevy s lékařem, který léčbu nasadil. Léčba deoxymykoinem u podezření z infekce borelií je správná.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x