Borelioza

Dobrý den, v létě jsem měla asi 4 klíšťata, všechna byla vytažena maximálně do půlhodiny od přisátí. Několik týdnů na to jsem si všimla, že mám zvětšené uzliny jak krční tak v tříslech, jela jsem tedy k lékaři, který mi udělal klasické krevní testy a na nic nepřišel. Mě nenapadlo, že by to mohlo mít souvislost s klíštětem, nechala jsem to tedy být. Doktor mě stále říkal, že uzliny nejsou zas až tak velké. O dva měsíce později, když uzliny byly stále velké jsem si po poradě s mým gynekologem nechala u obvoďáka odebrat krev, která byla poslána na zjištění boreliózy. Dnes jsem volala dokrotovi na výsledek a bylo mi řečeno, že se v krvi nachází protilátky na boreliozu, ale že je to známka toho, že se s tím tělo vyrovnalo, že borelioza nepropukla. Příjde mi to divné, když tam ty protilátky jsou. Je vysvětlení, které mi lékař poskytl správné a reálné nebo mám zažádat o další vyšetření? děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysvětlení je správné. Klíště nejspíše bylo infikované, nicméně nemoc u Vás nepropukla. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: