Borelioza

  • Dotaz od: Stanislava
  • Publikováno: 30.11.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám dotaz ohledně boreliozy. Začla bych tím, že na ZŠ před třema lety (teď je mi 17) jsem měla mononukleozu, po jejímž přeléčení mi byly provedeny testy ve kterých byl pozitivní test na boreliozu. Paní doktorka na to řekla, že to je normální, že se ,,zbláznily,, testy a že je udělá po nějaké době znovu. To učinila a byly negativní. Poté se dělaly testy až tento rok když jsem měla klíště, což jsou asi 4měsíce zpátky a testy na boreliozu byly pozitivní. Nasadili mi antibiotika s tím že kontrolní testy byly stále pozitivní i po dobrání antibiotik. Poslali mě do infekční poradny, kde mi bylo řečeno, že je vše v pořádku, že nevypadám na to že bych boreliozu měla a ať mi udělají testy za pár měsíců znovu. Před pár dny mi přišli nynější výsledky krve - opět pozitivní. V poslední době je pravda, že jsem unavená a poslední asi měsíc mám na noze takový flek který je stále větší (už je velký přes půl lýtka), ale jelikož mě nesvědí ani nebolí, tak to prý nic není a občas se mi podvrtne noha, ale největší problém mám s depresí. Myslím si že na svůj věk to není normální. Večer nemůžu spát, když už usnu, tak se probouzim každou chvíli hrozným vedrem, když se poté snažim odkrytá usnout, zase se po chvilce budim hroznou zimou, drkotají mi zuby a nemůžu se zahřát. Ráno vstanu s tím, že mě chytne až hysterický pláč který nejde zastavit a nejhorší je, že každý den je to horší a horší a ani nevím z čeho mě ten pláč chytne nebo proč mám stále panickou hrůzu snad ze všeho, i ze života i když mi je teprve 17. To snad není normální. Chci se zeptat, můžou i tohle být příznaky boreliozy, myslím včetně těch depresí?? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohlo by se jednat o příznaky boreliozy. Doporučoval bych proto znovu kontrolu u lékaře. Co se depresí týče, doporučoval bych návštěvu u psychologa. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: