Borelioza

Dobrý den, na začátku letošního června mě nějaký hmyz ( bohužel nevím jaký, klíště to určitě nebylo, stalo se to v tramvaji) bodl do nohy. Dost to bolelo a na noze se mi udělala malá krevní sraženina. Během 3 dnů mi štípanec natekl a bolem, uprostřed byl malý bílý flíček a vytákal z něj hnis. Zašla jsem si na pohotovost kde mi naordinovali antibiotika doxybene s podezřením na boreliozu. Poté jsem si došla ke své obvodní lékařce, která mi udělala testy s negativním výsledkem. Poté mi během týdne začaly velmi zvlástní stavy, tlak v hlavě, hučení v hlavě, motání hlavy.. Paní doktorka mě poslala na neurologii s tím, že je to způsobeno krční páteří. Následovala rehabilitace, léky na uvolnění svalů. Můj stav se příliš nezlepšoval, nejlépe mi bylo když jsem ležela. Také jsem byla mírně světloplachá a vadil mi větší hluk. Absolvovala jsem MR, ORL, sono břicha, zubní rentgen, gynekologické vyšetření, endokrinologii. Vše v pořádku. Paní doktorka na neurologii mě poslala také na Rtg krční páteře, ta je mírně vybočená doleva a je rovná bez zakřivení. K mým příznakům se přidalo také brnění levé ruky. špatně jsem spala a občas se mi v noci zdálo, že mi každou chvíli ochrnou končetiny. V září jsem byla znovu poslána na testy boreliozy a výsledky byly mírně pozitivní. Následovaly opět antibiotika doxybene na 21 dní. Poté znovu testy na boreliozu - negativní. Krevní testy: toxoplazmosa, chlamidie, krevní obraz.. vše v pořádku. Pouze zvýšená sedimentace a to 40. Nyní se cítím asi od poloviny října lépe, ale občas se mi vrátí výše zmíněné "stavy". Bojím se všeho možného, vlastně m nikdo nebyl schopen říci, co mi je. Byla mi doporučena také lumbální punkce, tu jsem zatím ale neabsolvovala. Nyní čekám na výsledky z imunologie. Je úplné vyléčení boreliozy běh na dlouhou trať? Bojím se zánětu mozkových blan, rakoviny.. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,s boreliovými infekcemi a jejich zpracováním v lidském těle je to hodně složité,laboratorní testy nemusejí diagnosticky pomoci.Myslím,že Vaš obavy jsou zbytečné,je patrné,že lékaři ve Vašem případě rozhodně nic nepodceňují,podstoupila jste velmi podrobná vyšetření.Prosím,neostýchejte se zeptat,pokud Vám cokoliv z výsledků není jasné..Zdaleka nejspolehlivějším rádcem je lékař,který s Vámi pracuje.Kdokoliv "zvenčí"bude jen planě teoretizovat.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x