Borelioza

Dobrý den, před šesti lety mi byla zjištěna borelioza. Po léčbě antibiotiky mi byli několikrát provedeny testy, které byly vždy negativní. Nyní mám ale neurologické potíže, které jsou shodné často s potížemi ,,nedoléčených" (únava, hypestezie, bolesti za očima, průjmy, výbojové bolesti hlavy) Tyto problémy se dostavují v různé době odezní a poté zase přijdou.. Je možné, že se borelioza nedoléčila a v krvi to již není poznat? Byla jsem na MRI mozku a bylo to v pořádku. Lékař to považuje za vyřešené a řekl mi, že jde o špatné držení těla.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Moc ráda bych Vás uklidnila, potěšila. Věřte, že bych si tak získávala "popularitu" nepatřičně. Lékař nikdy nestaví diagnosu odděleně- tedy jen na základě laboratorních a jiných nálezů. Je zapotřebí důkladně pacienta vyslechnout, vyšetřit, naplánovat vyšetření, dle výsledků další postup léčby a případných kontrol. Žádný lékař, který jen "zvenčí" přijde s nějakou inspirací, nedělá zodpovědně svou práci.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x