Borelioza

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda je možné aby se mi borelia opět objevila když už jsem jí měla přeléčenou a už tam nebyla.Po půl roce jí tam opět zjistili.Také zda už budu mít bolesti svalů a únavu už nastálo. Moc děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer. Borelie a forma odpovědi organismu na kontakt s nimi- to je poměrně složité téma, většina laboratorních testů je nepřímých- neprokazuje přítomnost samotné bakterie, ale hladiny protilátek. Takže ne každé zvýšení určitého biochemického parametru znamená novou infekci. Přesněji Vám Vaši konkrétní situaci musí vysvětlit Váš lékař.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: