Borelioza

Dobrý den, nález z MR prokázal: lehčí atrofie mozečku IV komora bpn supratentoriáně necharakteristické drobné intenzní ložisko vlevo F subkortikálně (jinak signál z bíle a šedé hmoty normální. Další vyšetření prokázalo: magistr tepen ica zrychlé toky, stranově symetrické. Mám podezření na boreliozu. Chtěla bych se tedy zeptat zda je nutné odebrání likvoru. Ještě nevím výsledek z krevních testů na toxoplazmozu,borelie, CMV, herpes. Mohou tyto infekce způsobovat již. výše uvedený nález na mozku (co znamená intenzní ložisko, má spojitost s boreliozou), popřípadě, může to mít něco společného s RS?. Také jsem pořád nemocná - za poslední 2 měsíce 2 antibiotika (nitrofurantoin, clarytromycyn).Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neurologickou formu borreliosy nelze prokázat jinak, než vyšetřením mozkomíšního moku. Nález na MR je nejednoznačný, u borreliosy být může. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: