Borelioza

Dobrý den mam dotaz ohledně boreliozy. Dne 18.řijna mi začali z ničeho nic obtíže jako nevolnost, silné závratě, bolesti hlavy. Zhruba po měsíci jsem byl hospitalizovaná na klinice kde mi dělali testy na borelie z krve i z likvoru,ale byly negativní. Protože se muj stav zhoršoval, jako zhoršené vidění, silné zrnění před očima, ztuhlá šije, bolesti svalů, a celodenní opravdu palčivé bolesti hlavy, zvýšená teplota...byli mi udělány nové testy z krve v kterých jsem měla pozitivní všechny 3 druhy borelií. Zhruba po 2 měsících. Byla jsem na to přeléčena 40 dny doxybene 20mg...můj stav se lehce zlepšil, ale stále přetrvávají silné bolesti hlavy šíje a zrakové obtíže...je mi 22 let a vím, že borelioza je zapeklitá nemoc, jenže nevím co s tím teď dál. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte pravdu, že borreliosa je trochu komplikované onemocnění. Nejlépe bude, pokud se obrátíte na svého neurologa stran vysvětlení potíží. Neuroborreliosu lze diagnostikovat pouze z likvoru, jiná diagnostika možná není a testů je několik druhů ( průkaz pozitivity protilátek v likvoru, průkaz syntézy protilátek v likvoru, nebo diagnostika metodou PCR ) - nevím, do jaké míry byl Váš likvor vyšetřen. Pokud bude podezření na borreliosu a potíže trvat, možná by bylo vhodné lumbální punkci zopakovat. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x