Borelioza

Dobrý den, v dubnu jsem měla klíště a jelikož se mi vedle místa přisátí vytvořila boule a nebylo mi dobře, vyhledala jsem lékaře. Byla mi odebrána krev z níž bylo zjištěno, že boreliozu nemám, ale že jsem jí v minulosti prodělala. Aktuálně tam prý není nic k řešení. Toto sdělení mne tak překvapilo, že jsem se úplně zapomněla zeptat, zda pro mne v minulosti prodělaná (neléčená) borelioza znamená nějaké nebezpečí, a proto bych se na to chtěla zeptat Vás. Za odpověď předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Bohužel nevím, jaké testy na boreliózu vám byly provedeny, a ani jste neuvedla, zda máte nějaké obtíže. Nicméně ale vše naznačuje, že si vaše tělo poradilo s boreliózou samo bez antibiotik nebo se může také jednat o nespecificky zvýšené protilátky.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: