Borelioza

Prosím Vás o názor, zda-li se shodnete s názorem na léčbu s mým praktickým lékařem.Je mi 46 let. Před 20-ti lety jsem měla boreliózu, řádně přeléčenou a po kontrolních testech negativní. Poté mi byla diagnostikována Revmatoidní artritida, séropozitivní, se kterou se léčím na revmatologii, nyní Methotrexatem 2,5 mg, 2 tabletky 1x týdně. Jsem ve stabilním stavu a pod kontrolou. Na podzim při běžné preventivní kontrole mi byla opět v krvi prokázána borelióza. Ihned jsem byla přeléčena 3 týdny Doxybene. Po 2,5 měsících po dobrání antibiotik mi byla odebrána krev na boreliózu a výsledky byly jak igg tak igm pozitivní. Můj lékař mi řekl, že mi již antibiotika dávat nebude a nijak mě dál neléčí. Já se osobně cítím dobře, nejsem unavená apod. jako když jsem měla boreliózu poprvé. Avšak vzhledem k mé diagnóze Revmatoidní artritidy se obávám, aby borelióza nějak opět nenarušila a nezhoršila klouby.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v takovém případě je možno konzultovat odborné pracoviště - tzn. některou z poraden pro lymskou boreliózu.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: