Borelioza

Dobrý den ,bylo mi zděleno,že jsem onemocněl boreliozou, pan doktor mi sdělil,že to vychází pro a proti,že ji prý asi mám nasadil mi antibiotika fromilid 500-2krát denně po dobu 21 dní.Jsou tyto antibiotika učinná?Mohu se připravovat na maraton?Je nějaké ryziko ,že antibiotika nezaberou nebo po dobrání antibiotik budou stále borelie v těle,děkuji,Petr a hezký den.

Odpověď odborníka:

V léčbě lymské boreliózy jsou v první řadě doporučena následující antibiotika po dobu 2 týdnů: účinná látka doxycyklin 200 mg denně, amoxicilin 500 mg třikrát denně nebo cefuroxim 500 mg dvakrát denně. Makrolidová antibiotika (vámi udaný Fromilid) jsou v léčbě boreliózy méně vhodná a měla by se používat výjimečně, a to u nemocných, u nichž nelze zvolit výše uvedená antibiotika pro kontraindikaci, alergii či nesnášenlivost.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: