Borelioza?

Dobrý den, paní doktorko mám na vás velikou prosbu. Je tomu už skoro měsíc co mám urputné bolesti hlavy a za očima,byla jsem odelsána na neurolog.oddělení kde mi dělali lumbální punkci.Druhý den po punkci mě propustily domů a napsaly léky na bolest,které bolest zmírní ale nezbavím se jí tak,abych mohla normálně fungovat.Na výsledky jsem čekala od propuštění přes 14 dní a stále jím léky ny bolest.Dnes mi výsledky konečně přišly a tak jsem volala na odd. neurolog. že už tedy výsledky mám a jestli můžu přijít,bylo mi řečeno že až 4.9. takže další týden budu doma a nebudu vědět co se mnou je,proto se na vás obracím touto cestou,jestli byste mi objasnila jednu věc. Ve výsledcích mám napsáno biol. materiál Likvor: IgG:negativní IgM. negativní .... a pak biol.materiál krev: IgG 1.7 IgM. 1.5 obojí je na Boreliosu... tak ted nevím,mám tedy Boreliosu a nebo ne? A pokud ano,nemůže mne ohrozit čekat ještě zase další týden než půjdu k lékaři kam mne objednali až na 4.9.? Mám malé dítě a tak se chci raději ujistit abych nic nezanedbala... už to trvá měsíc tak už jsem z toho nervozní,Předem moc děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, borreliosa v mozkomíšním moku prokázána nebyla. Zánět mozkových blan způsobený borreliosou tedy nemáte. Příčin bolestí hlavy je celá řada, typem bolesti hlavy se pak řídí příslušná léčba, kterou by měl stanovit neurolog. V krvi píšete pouze hodnoty, nepíšete případnou pozitivitu či negativitu, mezní hodnoty jednotlivých laboratoří jsou odlišné.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: