Borelióza?

Dobrý den, je mi 18 let a před rokem mi zjistili intoleranci laktózy. Bezlaktózovou dietu dodržuji, ale už více jak měsíc jsem neustále unavená, je mi zima, bolí mě klouby (už 2 roky mám problémy s levou kyčlí), problémem je vyjít schody a občas mám zvýšenou teplotu. Před 3 týdny se mi objevil na noze flek (viz.foto), stále se zvětšoval a teď pomale mizí, mimochodem takto vypadala v létě štípnutí od komárů, ale po týdnu mizela. Obvodní mi řekla, že ten flek je úplně normální, vzala mi krev a udělala základní rozbor. Výsledky krve jsou v normě, až na B neutrofilní segment 0,419 a má být 0,450-0,700, B Lymfocyt 0,497 a má být 0,200-0,450, krevní citrát B FW 1 hod. 4mm a má být 7-12 a B FW 2 hod 9mm a má být 14-28. Poradíte mi, co by to mohlo být? Paralen ani ibalgin nezabírá.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Kamilo, potíže, které popisujete slýchávám ve své ambulanci denodenně od svých pacientů. Nicméně, prvně bych doporučoval vyloučit jiné možné nemoci, hormonální onemocnění, ev. autoimunitní onemocnění, a pak samozřejmě pátrat i po infekcích přenášených krev sajícím hmyzem - borrelie, bartonella, aj. Zkuste se o tom znovu pobavit se svým praktickým lékařem, ev. vyhledat lékaře, který se danou problematickou zabývá. Exantém na fotkách je opravdu na pohled nespecifický, ovšem jeho spojitost s infekcí nelze vyloučit. Přeji Vám hodně štěstí a hlavně brzké uzdravení.

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Skřípání zubů u dětí během spánku působí problémy ve škole
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Nalaďte se na svůj biorytmus
Články: Nalaďte se na svůj biorytmus
Noční směny v továrnách...
Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Články: Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Záněty vaječníků mohou při...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: