Borelióza a její léčba, ikdyž nezaberou jedny antibiotika

Dobrý den, mám dotaz o prázdninách mámu cosi kouslo a měla fialovej kotník, že jsem jí vyslala k doktorovi.Po 3 týdnech udělal odběr krve a zjistil boreliózu. Nasadil na 20 dní doxybene antibiotika.po dobrání udělal nové odběry s tím, že se to ani nezlepšilo,ani nezhoršilo a jestli už někdy dříve neměla klíště (klíště mamka neměla, ale zpětně 3 roky si uvědomuje, že ji něco kouslo a časem se jí objevila horečka a strašné bolesti kloubů, tenkrát jí doktor poslal pouze na RTG kloubů a více neřešil) Nyní dle posledních výsledků boreliózy doktor sdělil, že ji odešle ke specialistovi do nemocnice na Bulovce, prý má přijít v listopadu a vyplní papíry(nechápu proč to neudělal hned). S tímto jí poslal domu aniž by jí na mezidobí od září do listopadu nasadil nějaká další antibiotika. Myslím si, že to není správný postup a že by měl nasadil zase jiný druh antibiotik, aby zjistil, zda nezaberou ta.Můžete mi poradit,zda jednal správně či nikoliv a zda bychom se neměli obrátit na jiného praktického lékaře.Nerada bych aby díky laxnímu jednání skončila moje máma třebas na vozíčku apod..děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den.O svých pochybnostech byste měly otevřeně hovořit se svým praktickým lékařem.Lékař nikdy neléčí laboratorní nálezy,vždy hodnotí celkový stav pacienta.Váš lékař měl jistě důvod ke svému dosavadnímu postupu,bez otevřené komunikace se zbytečně trápíte pochybnostmi.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x