Borelióza a plánované těhotenství

Dobrý den, minulý týden mi byla diagnostikována lymeská borelióza - 1. stádium. Žádné potíže nemám, pouze typickou skvrnu. Dostala jsem antibiotika Doxybene na 14 dní. Ráda bych věděla, za jak dlouho (v případě, že se úspěšně vyléčím) je vhodné začít se snažit o početí dítěte. Máme raději nějakou dobu počkat? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k lékům není problém po měsíci od doužívání, ale vzhledem k borelioze bych raději vyčkala, až budou protilátky negativní. Někdy je totiž nutné léčbu zopakovat a to by v případě, že už budete těhotná, představovalo ohrožení pro plod. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: