Borelioza a poruchy nervové soustavy

Dobrý den. Mám obdobný dotaz jako včera, akurát se obracím na Vás jakožto odborníka na nervovou soustavu. V roce 99 jsem chytl boreliozu z klíštěte, léčená ovšem byla až více než po 1/2 roce. Chodil jsem pravidelně na infekční do Ostravy a bylo mi řečeno že látky budu mít navždy v krvi. Nicméně fyzicky jsem byl vyléčen. Ovšem v následujících měsících jsem začal být postupně psychicky labilní až jsem skončil o 2 roky později v PL Opava, jednalo se o psychické zhroucení a halucinace. Od té doby beru léky, antidepresiva, ale jsem stále psychicky labilní. Může mít boreliosa vliv na můj psychický stav a dá se to nějak zjistit a léčit? Před rokem 99 jsem byl psychicky zcela zdráv. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, LB se může manifestovat i těmito neurologicko-psychiatrickými potížemi. Je vhodné být v péči lékaře, který se právě na tuto problematiku specializuje.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: