Borelióza či jiné infekční onem.

Paní doktorko, rád bych touto cestou poprosil o radu. Trpím určitými obtížemi (bolesti a motání hlavy, závratě, mušky ve zraku, trvalé hučení v uších, únava, malátnost, bušení srdce, občas pocity brnění končetin, pocity slabosti apod.), které postupně přišli (vývoj posledních cca 2 let) a zintenzivnili. Poslední dobou si stále více připouštím také psychické příčiny, ale raději jsem absolvoval testy na boreliozu, jelikož vím jak plíživá a nebezpečná nemoc to může být. Výsledek byl následující: ELISA - BB, BA i BG negativní WB - BB, BA i BG negativní avšak s dodatkem: Obsahuje IgG protilátky v testu EU na BB proti p39 H a p41 H. Poprosím radu, zda se může jednat o boreliozu či nejakou jinou nakazu nebo je normální, že se objeví u negativního člověka takto specifický antigen? Nerad bych něco podcenil a ještě více ohrozi svůj již tak nepříjemný stav, že se upnu k něčemu jinému a v tělě mi mezitím bude bujit infekce. Děkuji moc za Váš čas a radu. Jan

Odpověď odborníka:

Jane, pokud máte pozitivní IgG protilátky proti borelióze, nelze vyloučit, že máte neuroboreliózu (mozkovou formu boreliózy). Jediné možné vyšetření, které neuroboreliózu vyloučí či potvrdí je provedení lumbální punkce a odeslání mozkomíšního moku na vyšetření lymské boreliózy. Obraťte se na neurologii nebo infekční oddělení, které se touto problematikou zabývají.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: