Borelioza - konzultace léčby

Dobrý den, chtěla bych se spíše ujistit o své léčbě boreliozy. Měla jsem skvrnu na noze a lékařka mi předepsala Azithromicin 500 mg po dobu 6 dnů. Po měsíci jsem přišla na vyšetření krve, kde mi boreliozu opravdu potvrdili. Teď beru Doxycyklin 100 mg 1x denně po dobu 20 dnů. Dočetla jsem se ale, že by se mělo brát silnější balení. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Diagnostika boreliových infekcí není právě jednoduchá, lékař vychází z klinického vyšetření pacienta- laboratorní nález není vždy rozhodující, závisí na typu použitého testu, na vývoji biochem.parametrů v čase. Lékař, který rozhodl o další aplikaci antibiotik Vám bude schopen vysvětlit své rozhodnutí a volbu- nikdo jiný v tomto smyslu není vhodným rádcem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: