Borelioza - reakce na antibiotika

Dobrý den. Po 4 měsících, kdy po měsíci jsem začala mít teploty a lehkou chřipku, jsem vydala se k lékařům, provedli základní a poté rozšířené testy (zjištěno zvýšený RF faktor, pro celoživotní bolesti zad podezření na Bechtěrevovku - odeslána na revma), zjistili boreliozu ("díky Bohu") a reaktivaci obou chlamydií (pohlavní před několika lety, pneu ani nikdo - vč. mě nezjistil, že jsem měla). Mám antibiotika. Teploty stále neustupují (2.týden léčba). Naopak jsou vyšší (běžně 37,4 - 37,6, nyní 37,5 - 37,8 a cítím se hůř - vše bolí víc a jsem unavená a místy protivná). Prý to k léčbě patří. Přešel mě akorát kašel :D. Tak se ptám, kdy teploty přejdou a když nepřejdou, mám jít k dr. po dobrání, ač kontrolu, zda to není revma (klouby se přidali potom) mám jít až za 5 měsíců, jak chtěl Infekcionista? Mám Doxyhexal 200 30ks. Štítná žláza TSH nad 5 asi byla zjištěna "omylem" - hypothyreosa? Nebo to také může patřit k tomu? Bor.gar WB hodn. IgM: 12 (norm. do 4 - 250OspC) Bor.afz WB hodn. IgM: 34 (norm. do 4 - 2550OspC) Chlam.trach. IgA 3.11 (0-1.1), IgG 3.63, IgA: MOMPct 205, TARPct 157, CPAFct 60, IgM: MOMPct 228, TARPct 154, CPAFct - 157 Chlam.pneu IgG 84 (0-22), MOMPct 30 ostatní nega. Léky nasazeny cca měsíc po odebrání. Již kašel.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přesně se stejnými příběhy se setkávám dennodenně ve své ambulanci. Obyčejně potřebuji až dvě hodiny na to ,vše důkladně probrat a vysvětlit, ev. provést další testy, i ty které pojištovny nehradí. Moc rád bych odpověděl, ale není to možné. Ve svém dotazu totiž otvíráte obrovskou spoustu možných rovin potíží, respektive jejich možných příčin, na které bez doplnujících otázek není možné smysluplně odpovědět. Dlouhodobé potíže spojené s boreliozou je lépe léčit dvoj či trojkomobinací ATB a dlouhodoběji. Uspěšnost monoterapie je sporná. Doporučuji vyhledat zkušeného lékaře, vše sním důkladně probrat, došetřit, a navrhnout adekvátní, komplexní léčbu.S pozdravem Dr. Roman Špaček, BCL clinic Luhačovice

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: