Borelióza + tetování

Dobrý den, nedávno byla přítelkyni(21let) testy potvrzena borelióza (po štípnutí od komárů). Je na antibiotikách 4-6týdnů +-, našli jí to v podstatě náhodou při prohlídce na kožním. Osobně ale žádné problémy kvůli nemoci nemá. Je ale v tuto dobu objednaná na tetování. Tak bych se chtěl zeptat, jestli je bezpečné při tomto onemocnění tetování podstoupit nebo bude lepší počkat až po úplném vyléčení? Nebo spíš jaké nebezpečí hrozí (jestli nějaké hrozí) nebo to nemá žádný vliv? Předem děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Ne, antibiotika ani případná borelióza nemají na tetování žádný vliv. Antibiotika (některá) naopak mohou být při tetování prospěšná, protože zabraňují případné infekci kůže zanesené při tetování.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Rakovina může postihnout i oči
Články: Rakovina může postihnout i oči
Oko se skládá z mnoha částí...
Zvýšená činnost štítné žlázy – tyreotoxikóza (hypertyreóza)
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: