Borelioza - ztuhlý sval

Dobrý den, mám diagnostikovaný relaps boreliózy, pocitově to vypadá, že třítýdenní antibiotika nezabrala, bolest nohy, která mě dovedla k lékaři, nepřestala. Chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné, že mám z boreliózy jakési tuhnutí sedacího svalu - jakoby zatvrdlinu, která se však každý den o několik centimetrů stěhuje a tuhne mi na střídačku celá polovina zadku, jakoby tlačí (někdy v sedě v klidu, někdy i za chůze). Hmatné to příliš není, ale pocitově je to opravdu tuhnutí jakoby svalu. Pokud to podle Vás z boreliózy není, musím požádat lékařku o další pomoc. Děkuji.

Odpověď odborníka:

3týdenní antibiotická terapie je k léčbě boreliózy naprosto dostačující. Bolest a udávané zatuhnutí bude pravděpodobně jiného původu a bude třeba dalšího vyšetření k objasnění jejího původu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: