Borrelia igm

Dobrý den. Při nedávných odběrech krve mi byly zjištěny pro mne znepokojivé výsledky. V Prosinci jsem mel Borelia afzelii IgG-hraniční a Borelia afzelii IgM-pozitivní. Borelia garinii IgG-hraniční a Borelia garinii IgM-pozitivní anti Borellia IgM Eliaa Pozitivní. Nebyla mi naordinována žádná léčba a namísto toho mi vzali další odběr. V Únoru jsem mel Borelia afzelii IgG-negativní a Borelia afzelii IgM-pozitivní. Borelia garinii IgG-negativní a Borelia garinii IgM-pozitivní anti Borellia IgM Eliaa-pozitivní. Navíc mi objevili Chlamydie IgG-pozitivní.Byli mi předepsány 3 týdenní antibiotika Klacid SR 500mg a dle obtíží Famosan. Mám na Vás několik dotazů. 1) ATB mají v letáku popsanou účinnost jen na Chlamydie, ale už ne na Borelie. Pokrývají tato, nebo jiná antibiotika oba viry současně? 2) Měl jsem za to, že je Borelie nebezpečná nemoc, ale u mě nebyla zahájena žádná léčba. Nedošlo k podcenění situace? Jaká léčba by měla být podle Vás zahájena? 3) Mám bolesti v kloubech a předpokládám souvislost s Borelií. Spraví se klouby sami, nebo jim musím zahájit přísun nějakých stavebních prvků a vitamínů? 4) Před pár měsíci jsem bral česnekovou 2 týdenní léčebnou kůru na zoobakterie. Je tato léčba taktéž možná a hlavně účinná při dostatečné délce užívání. Tato léčba mi byla doporučena mojí "Šamankou" a o výše uvedených výsledcích jsem v té době neměl tušení. Děkuji mnohokrát za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vím,že Vás nesmírně zklamu,ale nemohu jinak.Pacientův stav nikdy nelze hodnotit jen na základě laboratorních nálezů.U infekcí vyvolávaných atypickými agens -Boreliemi,Chlamydiemi-to platí obzvláště.Protilátky mohou přetrvávat,i když se již organismus s infekcí vyrovnal/a to lze i bez aplikace antibiotik/. Další věc,která mi připadá velmi důležitá--Měl byste si vybrat jednoho lékaře,který Vás bude léčit.S ním konsultovat své pochybnosti,žádat jej o vysvětlení,pokud Vám něco není jasné..Hledat další názory u jiných lékařů,kteří Vás neznají,nikdy Vás klinicky nevyšetřili,neznají Vaši zdravotní minulost apod.-to rozhodně není nejlepší cesta.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: