Borreliosa

Dobrý den, mám na levém stehně 3 rok skvrnu která stále roste,odběry krve na borelii byly několikrát negativní.Byla jsem přeléčena antibiotiky a antimykotiky bez efektu.Při odběru tkáně byl závěr -nepříznačný obraz dermatitidy.Do rány po odběru se mi dostala růže.Paní doktorka chce odběr tkáně zopakovat.Mám ještě jinou možnost diagnózy, nebo rovnou přeléčení?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle mého názoru jiná možnost diagnózy spočívá pouze v prohlédnutí u jiného lékaře nebo lépe na lékařském konsiliu (např . na kožním oddělení v nemocnici, kde se sejde více lékařů a společně nález posoudí), ale i tak odběr vzorku tkáně zůstává nejspolehlivějším způsobem stanovení diagnózy. Rovnou přeléčit jde nyní podle popisu spolehlivě pouze růže (erysipel), jinak není diagnóza přesně stanovena - nepříznačná dermatitida je "pro nic konkrétního nesvědčící zánět kůže". Jelikož skvrny na kůži obecně mohou provázet všelijaká onemocnění, jistě je také vhodné alespoň orientačně zkontrolovat Váš celkový stav (což ale asi již bylo provedeno).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: