Borreliosa

Chtěla bych se prosím zeptat, zda i jediný příznak, a to cca 2 roky trvající bolesti mezizebri a pravého podžebří mohou byt známkou boreliozy. Klíště jsem měla asi před třemi lety. Jiné příznaky nemám a ani si žádné podstatné za tu dobu již nevybavuji. Za ty dva roky potíží jsem byla vysetrena od praktika přes rehabilitačního lékaře po gastroenterologa, ale vše je v pořádku. Flek jsem tehdy ASI neměla. Děkuji za odpověď, Tereza Malá

Odpověď odborníka:

Slečno/paní Terezo. Je velmi velmi nepravděpodobné, že by uvedené potíže souvisely s borreliosou. Pokud jste měla provedeny odběry na borreliosu a byly negativní, lze to prakticky vyloučit.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: