Borrelióza

Dobrý den, od srpna 2013 až do loňského podzimu jsem prodělal vleklou léčbu borreliozy (Duomox, Doxybene, cefalosporin). Až po více jak roce jsem měl negativní krevní testy, které předtím byly opakovaně vysoké (IgG i IgM v rozmezí 2,5 - 3). Od té doby bohužel stále přetrvávají některé problémy - bolesti zad, tlak v zátylku a krku, ztuhlé krční svaly. Na NMR byla prokázána pozánětlivá ložiska v bílé hmotě míšní v oblasti krční páteře. Je možné nějakým způsobem (např. rehabilitace) tento stav ještě alespoň částečně zlepšit? Děkuji za odpověď. Jan

Odpověď odborníka:

Dobrý věcer, hořelo osa může zanechat určité následky, zvláště po tak dlouhé léčbě. Rehabilitace je v podstatě jediná léčebná metoda, která může vaše potíže zmírnit nebo je dokonce úplně odstranit. Rehabilitace je aktivní léčba a čím více se do ní zapojí té vy sám a budete cvičit i doma dle návodu fyzioterapeutka, tím více zvětšíte šanci úplného odstranění vašich potíží. Přeji pěkný věcer

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: