Borrelioza

dobrý den, mám 25 měsíční holčičku a objevil se ji na noze červený až rudý ohraničený mírně vystouplý asi 2 cm flek, okolo něj vybledlá kružnice, nesvědivé. Po dvou dnech jsme zašli k lékaři (není to dlouho?) a ten, bez odběrů krve diagnostikoval borreliozu a nasadil ji na 14 dnů antibiotika (penicilin). když jsme přišli za 14 dní na kontrolu, sdělil nám, že antibiotika zřejmě nezabraly, protože flíček přetrvával, sice už bledší a bez kružnice ale zase se ve středu objevili jeden dva pupínky, takže prý si zřejmě "zlé bakterie"na penicilin "zvykly" a napsal nám další antibiotika na dalších 7 dní. Je to správné? a co dál? Je to už hodně špatné a borrelioza se už "usadila" někde v těle a nebo se to ještě nechá úspěšně přeléčit? Mám hrozný strach,předem děkuji za odpověď. Jinak holčička je velmi čilá a jiné příznaky nemá. (pan doktor doporučil méně namáhat ale to se nám moc nedaří ukočírovat neboť je dcerka velmi živá)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lékař nemusí krev na protilátky odebrat hned na začátku - tam mnohdy ještě nejsou zjistitelné. Měl by ale udělat kontrolní odběr po léčbě. Léčba antibiotiky byla indikována správně. Často je léčba delší, zvlášť pokud se nechytí hned na počátku. Vy jste začali s léčbou včas, proto by se mělo podařit nemoc zvládnout.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x