Borrelioza kloubní a neurol.příznaky

Pravděpodobně jsem prodělala borreliozu.Vysledky IgM a IgG z krve jsou negativni,naopak z punktatu kolene-velmi me uz pres 2mesíce bolela kolena a ramena-vyšly pozitivni IgM .Navíc se u mě projevila vasovagální synkopa s pádem a úrazem hlavy/menší subarrach.krvácení/.Dle Tilt testu byla synkopa prokázaná_poklesl mi tlak ze 120/60 na 60/40.Projevuje se u mě i nadále nestabilita parasympatiku,s tendencí ke kolísavému tlaku a navíc ve spánku se u mě objevily záškuby svalů rukou,prstů i nohou /třeba i 10x za půl hodiny-dle manžela/,na které jsem dříve netrpěla.Doužívala jsem Doxycyklin 1 měsíc,přesto tyto příznaky přetrvávají tzn:středně silné bolesti kloubů,kolísavý tlak s tendencí ke kolapsu a záškuby. Může se jednat o 2.-3.stadium borreliozy?Měla bych dále se léčit?Zatím jsem byla v péči praktika,neurochirurga a kardiologa.

Odpověď odborníka:

Záškuby končetin mohou mít více podob a tedy příčin. Máte-li ovšem kloubní formu borreliosy, je vhodné jistě vyloučit neuroborreliosu. Jediný způsob je vyšetření mozkomíšního moku, jen tak se dá onemocnění potvrdit či vyloučit.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: