Boty pro malé dítě

Dobrý den, naše dcera dostala k Vánocům botičky, neboť od 6,5 měsíce se stavěla a chodila kolem nábytku. Předevčírem začala chodit zcela samostatně i v prostoru (necelých 9 měsíců). Včera jsem však narazila na informaci, že takto malé děti by boty mít neměli kvůli správnému vývoji kostí a tkání. Ráda bych se proto zeptala, zda je tato informace pravdivá a fakt, že dcerce dáváme botky (kvalitní, se zdravotním atestem pro děti, pevné, kotníčkové) je opravdu chyba. Případně od kdy je tedy vhodné, aby botky nosila. Předem mnohokrát děkuji za odpověď, JK

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Pokud dítě chodí doma, pak boty nepotřebuje, přirozenější je samozřejmě chůze bosky, případně v ponožkách s protiskluzovou plochou. Venku si ale nedovedu představit, že by boty neměla, pokud už chodí. O tom, že by boty dětem škodily, jsem nikde neslyšela. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: