Boule

Dobry den. Mel bych takovy dotaz, moji tetu loni v lete stipl hmyz a opakovanym mackani a nanasenim cerne masti si vytvorila jakousi "bouli", nedavno si to dala vyriznout a po hystologii ji bylo receno ze to byl jakysi "bakterialni nador". Tak se chci zeptat jestli vubec neco takoveho existuje a jestli je to nebezpecne. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jak jste asi zkoušel sám pomocí např. google zjistit, nic takového jako "bakteriální nádor" samozřejmě neexistuje. Jistě toto mohlo být podáno tetě jako zjednodušená odpověď pro laika, ale co tím bylo přesně myšleno, můžeme jen hádat. Nicméně důležité je, že se s nejvyšší pravděpodobností nejednalo o nádor ve smyslu zhoubného onemocnění ( rakoviny ), protože to by jistě byla poslána na další vyšetření a dispenzarizována ( sledována ).

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak bojovat s periferními neuropatiemi? Všemi dostupnými prostředky!
Jaké existují rozdíly u chlapců a dívek s Prader-Willi syndromem?
Poruchy spánku
Články: Poruchy spánku
Nespavost je závažným...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Obřízka ve starém Egyptě
Články: Obřízka ve starém Egyptě
Obecně se přijímá názor, že...
Virové záněty jater (hepatitidy)
Články: Virové záněty jater (hepatitidy)
Virové hepatitidy jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x